Over ons


Winmix B.V. is met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van Soilmix en Secanspalen de ideale partner als het gaat om projecten waar men te maken heeft met extreem harde grond, waardoor het onmogelijk is om damwanden te trillen of te drukken. Daarom heeft Mevr. Winny Hoffmann deze werkmaatschappij in 2001 opgericht. Op veel projecten was het met de traditionele manier van trillen of drukken van damwanden niet mogelijk vanwege de te harde grond. Met de CSM techniek wordt deze grond door een gigantische frees vermengd met het Soilmix mengsel en ontstaat er een substantie die in de grond, na het uitharden, een wand vormt. Afhankelijk van de grond waarmee de Soilmix vermengd wordt is deze wand zeer sterk, maar kan hij ook minder sterk zijn. Afhankelijk van waar hij voor gebruikt gaat worden moeten we dit in goed overleg bekijken. Deze wand kan een damwand vervangen en is een zeer degelijke basis voor een bouwkuip of grondkering. Bovendien is er minder afvoer van grond nodig omdat deze mee verwerkt wordt in het Soilmix mengsel.

WERKZAAMHEDEN

Werkmaatschappij Winmix B.V.  valt zoals Wedam B.V. en Hoffmann Bodemtechnieken B.V. onder de Hoffmann Groep. De werkzaamheden van Winmix betreffen het maken van Soilmix wanden in de grond om daar grondkeringen of bouwkuipen van te maken. Deze techniek wordt toegepast in geval van harde grond en staat beter bekend als CSM Techniek. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een enorme freesmachine. Deze maakt de harde grond fijn door hem kapot te frezen en te vermengen met het Soilmengsel. Komt er teveel weerstand vanuit de grond dan moet de druk van het Soilmengesel worden verlaagd, is er geen of weinig weerstand dan kan de machinist de druk weer opvoeren. Het mengsel van grond of zand wordt samen met het Soilmengsel een substantie die na het drogen een sterke wand vormt. Soms kan hij minder sterk zijn, afhankelijk van het soort grond waarmee de Soilmix vermengt wordt. Om er zeker van te zijn dat de wand sterk genoeg is voor het project, moeten we dit vooraf goed bespreken en overleggen. Het kan dus de ideale basis zijn voor een wand van een grondkering of bouwkuip en een uitstekende vervanger voor de traditonele damwanden.

 

Innovatie staat bij Winmix B.V. en de hele Hoffmann Groep in een hoog vaandel. Zij grijpen iedere kans om technieken te verbeteren aan en dragen zo bij aan een milieuvriendelijke manier van werken. Hierdoor wordt er geen of zo weinig mogelijk schade toegericht aan de omgeving. Met name naast wegen, spoorlijnen en dergelijke is het van groot belang om trillingsvrij te werken. Hiervoor kan Wedam B.V. worden ingeschakeld met hun machines om damwanden te drukken in plaats van te trillen. Is de grond te hard om te drukken, dan wordt het een klus voor Winmix B.V. die met het Soilmix mengsel een wand opbouwt vanuit de grond. Wilt u meer informatie over deze manier van werken, belt u ons dan.